De meterkast vernieuwen

Hoewel de meterkast echt letterlijk het hart van de woning is staan niet veel mensen er bij stil eens in de zoveel tijd te bekijken of de huidige installatie nog wel past bij de actuele wensen en behoeftes. Toch zijn er veel momenten waarop je dit eigenlijk wel zou moeten doen.

Bij regelmatige storingen

Komt het met regelmaat voor dat “de stop eruit vliegt” of de automaat omgezet moet worden? Dan kan het zijn dat de groepenkast (verdeler) te zwaar belast is.

Bij een verbouwing

Een verbouwing, het plaatsen van een aanbouw of de komst van een nieuwe keuken zijn bij uitstek momenten om ook de elektro installatie eens onder de loep te nemen.

Bij een Elektrische auto

In veel gevallen krijg je een laadpaal wanneer je gebruik gaat maken van een elektrische auto. En daar zijn vaak verschillende aanpassingen in de groepenkast voor nodig.

Bij zonnepanelen

Als je zonnepanelen op het dak hebt ga je als het ware zelf energie opwekken en ook dat heeft consequenties voor de groepenkast waar je rekening mee moet houden.

De gasloze woning

Om woningen gasloos te maken is een hele andere infrastructuur in de woning nodig. En dat kan niet zonder een passende elektrotechnische installatie.