Meterkast nieuws

Meer informatie over alledaagse zaken rondom de verdeler en elektrotechniek lees je in onderstaande artikelen.

Nooit meer stoppen vervangen

Hoewel het vervangen van een stop kinderlijk eenvoudig is hebben moderne groepenkasten een nog eenvoudigere oplossing: en zijn immers geen stoppen meer die kunnen doorslaan.

Brandpreventie weken 2020

Bijna 30 procent van de ongelukken met elektriciteit ontstaat in de meterkast. Dit kun je o.a. voorkomen door jouw groepenkast met regelmaat te controleren. Maar wat moet je dan controleren….?

Een aardlekschakelaar voor extra veiligheid

Vanaf 1975 is een aardlekschakelaar verplicht in nieuwe of gewijzigde situatie. De aardlekschakelaar is een extra veiligheid een voorkomt ongelukken.

Autolader aansluiten in een bestaande installatie

Met een standaard kastje is de elektrische auto in ochtend volledig geladen, alleen zijn
wandcontactdozen niet gemaakt voor deze belasting. Andere kwalitatieve oplossingen worden daarom geadviseerd.

Voorkom brand in de meterkast

Je kunt gevaarlijke situaties voorkomen door niet zelf aan de elektra werken als je er te weinig verstand van hebt en periodiek jouw installatie te laten controleren. Maar als onverhoopt toch brand ontstaat is het van onschatbare waarde om deze zo snel mogelijk te ontdekken. Het plaatsen van een rookmelder dicht bij jouw meterkast is dan ook iets wat Beterkast met nadruk adviseert.

oude groepenkast

De groepenkast als oudste bewoner

Wist jij dat 50% van alle woningen in Nederland vóór 1975 gebouwd is? Een groot deel hiervan heeft nog altijd dezelfde technische installatie als bij oplevering.

rookmelder

Gratis rookmelders bij Beterkast.nl in mei 2020

Wist jij dat per Per 1 juli 2022 rookmelders verplicht zijn voor bestaande bouw. Ook hier kunnen de adviseurs van Beterkast je informeren. In de maand mei 2020 geven zij zelfs gratis rookmelders weg!

nieuwe meterkast kopen

Nul op de Meter woning (NoM-woning), gasloze woning en de all-electric woning; laten al die termen jou ook draaien?

Zie jij door de bomen het bos soms ook niet meer bij het horen van al deze termen? En als je het verschil al kent, weet je dan wat het voor jou en jouw (nieuwe) woning betekent?

groepenkast beterkast

De grootste verbruikers in onze meterkast

Als we je zo zouden vragen wat de meeste capaciteit van jouw meterkast vraagt zou jij waarschijnlijk een antwoord geven als “mijn schoenen”, “mijn jassen” of “de stofzuiger”.

elektro kids groepenkast kopen

Elektrotechniek voor kinderen

Je staat er vast (bijna) nooit bij stil maar beseffen jij en jouw kids je dat de wereld eigenlijk gewoon bijna stil staat zonder elektrotechniek?